Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
1
2
0
1
6
8
Házhozszállítás

Klíma és hűtés, klímaszerelés

Fő kategória >Klíma és hűtés, klímaszerelés

Klímaberendezések: oldalfali inverteres klíma, multi inverteres klíma, légcsatornázható klíma, álmennyezeti kazettás klíma.

Klímaszerelési segédanyagok: klímaszerelő szigetelt rézcső, kábelcsatorna, kábelcsatorna idomok, klímatartó konzol.

Magyarországon a klímaberendezések felszerelését, javítását, karbantartását és értékesítését a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság szabályozza. A Hatóság előírja, hogy klímaberendezés felszerelését, beépítését kizárólag a Hatóságnál regisztrált, a Hatóságtól kapott azonosítóval rendelkező klímaszerelő végezhet. A regisztrált szerelő még a klíma megvásárlását megelőzően "végfelhasználói tanúsítványt" (nyilatkozat) állít ki, amelyben szerepel a felszerelést végző szerelő (vállalkozás) azonosítója a végfelhasználó (vevő) adatai és a kiválasztott klímaberendezés adatai. Ezt a tanúsítványt mind a klímaszerelő, mind a klíma értékesítő köteles lejelenteni a Hatóságnak.

Tehát a klíma vásárlás lépései a következők:

  • A vevő kíválasztja a megvásárolni kívánt klímát és keres egy érvényes Hatósági regisztrációval rendelkező klímaszerelőt (vállalkozást).
  • A szerelő kállítja a végfelhasználói tanúsítványt amit  a vevő az eladóhoz el kell juttasson (e-mailben, levélben, személyesen stb.)
  • Ezt követően a klíma átadhatóvá, kiszállíthatóvá válik.

A beépítést kizárólag a végfelhasználói tanúsítványt kiállító klímaszerelő (vállalkozás) végezheti! A Hatóság a beérkezett végfelhasználói tanúsítványokat nyilvántartja és mind a szerelő, mind az értékesítő vállalkozásra és a végfelhasználóra is bírságot róhat ki!Webáruház készítés